Do góry

Dania główne Przepis na:

Stek wołowy z zieloną fasolką

Stek wołowy z zieloną fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14909

Dodano:

Odsłon: 44

Sprawdzony przepis na "Stek wołowy z zieloną fasolką"

Składniki

  • 80 dag polędwicy wołowej
  • 10 dag świeżego imbiru
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej
  • olej
  • 1 i 1/2 łyżki mąki l szklanka bulionu
  • 10 dag boczku
  • łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Stek wołowy z zieloną fasolką

Przygotowanie

  1. Imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Wołowinę oczyść i pokrój na 4 części tej samej wielkości. Steki lekko ubij po obu stronach, posyp solą i pieprzem.

  2. Następnie natrzyj je startym imbirem i pokrop olejem. Odstaw mięso na około 10 minut w chłodne miejsce. Fasolkę szparagową umyj, zwiąż w pęczki i gotuj 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą.

  3. Mięso smaż na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni. Zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na patelnię wsyp mąkę i krótko ją podsmaż.

  4. Wlej bulion wraz z sosem sojowym i mieszając, zagotuj. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Ułóż fasolkę szparagową i posyp solą oraz pieprzem. Podawaj jako dodatek do polędwicy.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń