Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Stek wołowy z zieloną fasolką"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 417
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1866
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 417
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1866
Składniki
Imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Wołowinę oczyść i pokrój na 4 części tej samej wielkości. Steki lekko ubij po obu stronach, posyp solą i pieprzem.
Następnie natrzyj je startym imbirem i pokrop olejem. Odstaw mięso na około 10 minut w chłodne miejsce. Fasolkę szparagową umyj, zwiąż w pęczki i gotuj 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą.
Mięso smaż na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni. Zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na patelnię wsyp mąkę i krótko ją podsmaż.
Wlej bulion wraz z sosem sojowym i mieszając, zagotuj. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Ułóż fasolkę szparagową i posyp solą oraz pieprzem. Podawaj jako dodatek do polędwicy.Źródło: Na żywo