Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Stek wołowy z zieloną fasolką"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Wołowinę oczyść i pokrój na 4 części tej samej wielkości. Steki lekko ubij po obu stronach, posyp solą i pieprzem.
Następnie natrzyj je startym imbirem i pokrop olejem. Odstaw mięso na około 10 minut w chłodne miejsce. Fasolkę szparagową umyj, zwiąż w pęczki i gotuj 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą.
Mięso smaż na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni. Zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Na patelnię wsyp mąkę i krótko ją podsmaż.
Wlej bulion wraz z sosem sojowym i mieszając, zagotuj. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Ułóż fasolkę szparagową i posyp solą oraz pieprzem. Podawaj jako dodatek do polędwicy.Źródło: Na żywo