Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 340
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 340
Składniki
przepis z czasów studenckich... a wiadomo jak wtedy krucho z kasą :)
jajka mieszamy z bułką tartą solą lub Vegetą, pieprzem i papryką czerwoną na jednolitą półpłynną masę. (próbować czy nie za słone)
Rozgrzewamy tłuszcz i tak jak placki ziemniaczane nakładamy 3, 4 porcje.
Po chwili przewracamy, na upieczoną stronę nakładamy plasterek sera i przykrywamy patelnię przykrywką.
Zostawiamy na patelni do rozpłynięcia się sera.
Po zdjęciu z patelni kładziemy na te studneckie kotleciki plasteki pomidora i posypujemy zieloną cebulką.
Podajemy z frytkami, ziemniaczkami czy z czym dusza zapragnie.
Polewamy delikatnie keczupem, i smacznego