Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28347
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28347
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
przepis z czasów studenckich... a wiadomo jak wtedy krucho z kasą :)
jajka mieszamy z bułką tartą solą lub Vegetą, pieprzem i papryką czerwoną na jednolitą półpłynną masę. (próbować czy nie za słone)
Rozgrzewamy tłuszcz i tak jak placki ziemniaczane nakładamy 3, 4 porcje.
Po chwili przewracamy, na upieczoną stronę nakładamy plasterek sera i przykrywamy patelnię przykrywką.
Zostawiamy na patelni do rozpłynięcia się sera.
Po zdjęciu z patelni kładziemy na te studneckie kotleciki plasteki pomidora i posypujemy zieloną cebulką.
Podajemy z frytkami, ziemniaczkami czy z czym dusza zapragnie.
Polewamy delikatnie keczupem, i smacznego