Dania główne Przepis na:
przepis z czasów studenckich... a wiadomo jak wtedy krucho z kasą :)
jajka mieszamy z bułką tartą solą lub Vegetą, pieprzem i papryką czerwoną na jednolitą półpłynną masę. (próbować czy nie za słone)
Rozgrzewamy tłuszcz i tak jak placki ziemniaczane nakładamy 3, 4 porcje.
Po chwili przewracamy, na upieczoną stronę nakładamy plasterek sera i przykrywamy patelnię przykrywką.
Zostawiamy na patelni do rozpłynięcia się sera.
Po zdjęciu z patelni kładziemy na te studneckie kotleciki plasteki pomidora i posypujemy zieloną cebulką.
Podajemy z frytkami, ziemniaczkami czy z czym dusza zapragnie.
Polewamy delikatnie keczupem, i smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

bobara 03 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
no tak..nie trzeba specjalnie robic tego...moze jak bedziesz smazyc kotlety roztrzep troszke wiecej jaj dosyp bulki co z panierki ci zostanie a na koniec tylko wzbogac serkiem...to taki niby kotlet...moze oszukaniec schabowego :)
gwarantuje...jest to jadalne :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

foodie87 02 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
faktycznie proste i na pewno smaczne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz