Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24876
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24876
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 90
Składniki
przepis z czasów studenckich... a wiadomo jak wtedy krucho z kasą :)
jajka mieszamy z bułką tartą solą lub Vegetą, pieprzem i papryką czerwoną na jednolitą półpłynną masę. (próbować czy nie za słone)
Rozgrzewamy tłuszcz i tak jak placki ziemniaczane nakładamy 3, 4 porcje.
Po chwili przewracamy, na upieczoną stronę nakładamy plasterek sera i przykrywamy patelnię przykrywką.
Zostawiamy na patelni do rozpłynięcia się sera.
Po zdjęciu z patelni kładziemy na te studneckie kotleciki plasteki pomidora i posypujemy zieloną cebulką.
Podajemy z frytkami, ziemniaczkami czy z czym dusza zapragnie.
Polewamy delikatnie keczupem, i smacznego