Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3642
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1238
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3642
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1238
Składniki
przepis z czasów studenckich... a wiadomo jak wtedy krucho z kasą :)
jajka mieszamy z bułką tartą solą lub Vegetą, pieprzem i papryką czerwoną na jednolitą półpłynną masę. (próbować czy nie za słone)
Rozgrzewamy tłuszcz i tak jak placki ziemniaczane nakładamy 3, 4 porcje.
Po chwili przewracamy, na upieczoną stronę nakładamy plasterek sera i przykrywamy patelnię przykrywką.
Zostawiamy na patelni do rozpłynięcia się sera.
Po zdjęciu z patelni kładziemy na te studneckie kotleciki plasteki pomidora i posypujemy zieloną cebulką.
Podajemy z frytkami, ziemniaczkami czy z czym dusza zapragnie.
Polewamy delikatnie keczupem, i smacznego