Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały włoski smak :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15171
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15171
Składniki
Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.
Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min. , mieszając czasami. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.
Makaron ugotować al dente, odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.