Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały włoski smak :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 672
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 927
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14559
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 672
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 927
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14559
Składniki
Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.
Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min. , mieszając czasami. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.
Makaron ugotować al dente, odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.