Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyk podaję jako danie obiadowe, jest bardzo efektowne i smaczne
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2282
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1354
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2282
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1354
Składniki
Filet przekroić na 6 kawałków można trochę rozbić aby łatwiej się zwijał, cebulkę pokroić na kawałki tak aby znalazła się w każdym kawałku mięsa, ser podobnie, dodać przyprawy , zamarynować mięso najlepiej na noc.
zawijać filetem cebulkę i kawałek sera, boczkiem starać się dokładnie owinąć filet dwa plastry wystarczy, nakłuwać na patyk do szaszłyka po 3 szt. Tak przygotowane upiec w 180 stopniach około 40-45 min. Dla wygody i smaku można do naczynia w którym pieczemy szaszłyki dodać marchewkę, bakłażana, cebulę, seler,por i upiec je pod szaszłykiem. Mamy wtedy gotowy dodatek do obiadu w postaci pieczonych warzywek. Mogą to być i ziemniaki. Podawać z warzywami, surówką. Szybkie i proste a jak smakuje!