Do góry

Dania główne Przepis na:

szaszłyk z fileta w boczku

szaszłyk z fileta w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 88

Dodano:

Odsłon: 639

szaszłyk podaję jako danie obiadowe, jest bardzo efektowne i smaczne

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet przekroić na 6 kawałków można trochę rozbić aby łatwiej się zwijał, cebulkę pokroić na kawałki tak aby znalazła się w każdym kawałku mięsa, ser podobnie, dodać przyprawy , zamarynować mięso najlepiej na noc.

  2. zawijać filetem cebulkę i kawałek sera, boczkiem starać się dokładnie owinąć filet dwa plastry wystarczy, nakłuwać na patyk do szaszłyka po 3 szt. Tak przygotowane upiec w 180 stopniach około 40-45 min.
    Dla wygody i smaku można do naczynia w którym pieczemy szaszłyki dodać marchewkę, bakłażana, cebulę, seler,por i upiec je pod szaszłykiem. Mamy wtedy gotowy dodatek do obiadu w postaci pieczonych warzywek. Mogą to być i ziemniaki. Podawać z warzywami, surówką. Szybkie i proste a jak smakuje!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń