Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szaszłyk podaję jako danie obiadowe, jest bardzo efektowne i smaczne
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Składniki
Filet przekroić na 6 kawałków można trochę rozbić aby łatwiej się zwijał, cebulkę pokroić na kawałki tak aby znalazła się w każdym kawałku mięsa, ser podobnie, dodać przyprawy , zamarynować mięso najlepiej na noc.
zawijać filetem cebulkę i kawałek sera, boczkiem starać się dokładnie owinąć filet dwa plastry wystarczy, nakłuwać na patyk do szaszłyka po 3 szt. Tak przygotowane upiec w 180 stopniach około 40-45 min. Dla wygody i smaku można do naczynia w którym pieczemy szaszłyki dodać marchewkę, bakłażana, cebulę, seler,por i upiec je pod szaszłykiem. Mamy wtedy gotowy dodatek do obiadu w postaci pieczonych warzywek. Mogą to być i ziemniaki. Podawać z warzywami, surówką. Szybkie i proste a jak smakuje!