Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki szynkowe z papryką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Szynkę umyj, osusz, pokrój w takiej samej wielkości dość dużą kostkę. Posyp przyprawą do mięsa, natrzyj ze wszystkich stron. Włóż do miski.
Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój na plasterki. Korniszony pokrój na kawałki. Warzywa dodaj do mięsa. Czosnek posiekaj.
Wymieszaj z olejem, ostrą papryką, przyprawą grillową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, szczyptą soli i pieprzu. Polej mięso z warzywami, wymieszaj. Przykryj, wstaw na kilka godzin do lodówki.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso i warzywa. Ułóż na skropionej olejem blaszce, zalej resztą marynaty.
Piecz godzinę w 180°C, obracając i polewając mięso sosem.
Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie