Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki szynkowe z papryką

Szaszłyki szynkowe z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Szaszłyki szynkowe z papryką"

Składniki

  • Składniki 50-70 dag surowej szynki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 4 korniszony
  • przyprawa do mięsa
  • szklanka oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżeczki przyprawy grillowej
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskie go
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szynkę umyj, osusz, pokrój w takiej samej wielkości dość dużą kostkę. Posyp przyprawą do mięsa, natrzyj ze wszystkich stron. Włóż do miski.

  2. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój na plasterki. Korniszony pokrój na kawałki. Warzywa dodaj do mięsa. Czosnek posiekaj.

  3. Wymieszaj z olejem, ostrą papryką, przyprawą grillową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, szczyptą soli i pieprzu. Polej mięso z warzywami, wymieszaj. Przykryj, wstaw na kilka godzin do lodówki.

  4. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso i warzywa. Ułóż na skropionej olejem blaszce, zalej resztą marynaty.

  5. Piecz godzinę w 180°C, obracając i polewając mięso sosem.

  6. Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń