Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z baraniny"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 106
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1854
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 240
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6334
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 106
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1854
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 240
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6334
Składniki
Baraninę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, cynamonem i imbirem, dodaj odrobinę oleju, wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
Metalowe szpatułki posmaruj odrobiną oleju. Nabijaj na nie kawałki mięsa, smaż na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony, by mięso się zarumieniło. Przekładaj do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień