Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z baraniny"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Baraninę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, cynamonem i imbirem, dodaj odrobinę oleju, wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
Metalowe szpatułki posmaruj odrobiną oleju. Nabijaj na nie kawałki mięsa, smaż na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony, by mięso się zarumieniło. Przekładaj do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień