Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z baraniny"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24999
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Składniki
Baraninę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, cynamonem i imbirem, dodaj odrobinę oleju, wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
Metalowe szpatułki posmaruj odrobiną oleju. Nabijaj na nie kawałki mięsa, smaż na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony, by mięso się zarumieniło. Przekładaj do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień