Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z boczkiem"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15370
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5819
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9093
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17686
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15370
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5819
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9093
Składniki
Brukselkę oczyść i krótko podgotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź i schłodź w zimnej wodzie z lodem. Odcedź i poczekaj, aż woda dokładnie ścieknie. Osusz na papierowym ręczniku.
Brukselki i plasterki boczku nadziewaj na patyczek tak jak na zdjęciu. Szaszłyki dopraw pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim szaszłyki. Gdy będą miękkie, odstaw je w ciepłe miejsce.
Rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekane cebule. Dodaj ziemniaki i wlej śmietanę. Całość dokładnie ugnieć. Według uznania dopraw solą i pieprzem. Gotowe ziemniaki podawaj z szaszłykami.Źródło: Na żywo