Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z boczkiem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25185
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25185
Składniki
Brukselkę oczyść i krótko podgotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź i schłodź w zimnej wodzie z lodem. Odcedź i poczekaj, aż woda dokładnie ścieknie. Osusz na papierowym ręczniku.
Brukselki i plasterki boczku nadziewaj na patyczek tak jak na zdjęciu. Szaszłyki dopraw pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim szaszłyki. Gdy będą miękkie, odstaw je w ciepłe miejsce.
Rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekane cebule. Dodaj ziemniaki i wlej śmietanę. Całość dokładnie ugnieć. Według uznania dopraw solą i pieprzem. Gotowe ziemniaki podawaj z szaszłykami.Źródło: Na żywo