Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z boczkiem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8425
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Brukselkę oczyść i krótko podgotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź i schłodź w zimnej wodzie z lodem. Odcedź i poczekaj, aż woda dokładnie ścieknie. Osusz na papierowym ręczniku.
Brukselki i plasterki boczku nadziewaj na patyczek tak jak na zdjęciu. Szaszłyki dopraw pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim szaszłyki. Gdy będą miękkie, odstaw je w ciepłe miejsce.
Rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekane cebule. Dodaj ziemniaki i wlej śmietanę. Całość dokładnie ugnieć. Według uznania dopraw solą i pieprzem. Gotowe ziemniaki podawaj z szaszłykami.Źródło: Na żywo