Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z indyka"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4275
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2563
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2764
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11213
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4275
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2563
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2764
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11213
Składniki
??Filet z indyka umyj i pokrój w kostkę około 2x2 cm. Przełóż do miski.
Pociętą w piórka białą cebulkę wymieszaj z sosem śliwkowym, balsamicznym, olejem rzepakowym i winem. Dodaj pieprz, sól, przyprawę do kurczaka, bazylię, tymianek oraz trzy gałązki pokrojonego koperku i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gotową mieszanką zalej mięso, a następnie wstaw na noc do lodówki, żeby dobrze się przegryzły.
Czerwoną cebulę potnij w grube krążki, natomiast paprykę na kawałki.
Patyczki do szaszłyków zwilż i nadziej na nie kolej- no mięso, cebulę, pomidorki oraz paprykę.
Upiecz szaszłyki na grillu, udekoruj kiełkami i bratkami.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax