Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z indyka"
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Składniki
??Filet z indyka umyj i pokrój w kostkę około 2x2 cm. Przełóż do miski.
Pociętą w piórka białą cebulkę wymieszaj z sosem śliwkowym, balsamicznym, olejem rzepakowym i winem. Dodaj pieprz, sól, przyprawę do kurczaka, bazylię, tymianek oraz trzy gałązki pokrojonego koperku i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gotową mieszanką zalej mięso, a następnie wstaw na noc do lodówki, żeby dobrze się przegryzły.
Czerwoną cebulę potnij w grube krążki, natomiast paprykę na kawałki.
Patyczki do szaszłyków zwilż i nadziej na nie kolej- no mięso, cebulę, pomidorki oraz paprykę.
Upiecz szaszłyki na grillu, udekoruj kiełkami i bratkami.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax