Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki z indyka zrolowane ze śliwkami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 527
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 600
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 527
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 600
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 140
Składniki
Orzechy upraż na patelni bez tłuszczu. Gdy zaczną się rumienić, przesyp je od razu na deskę do krojenia. Przestudź i posiekaj niezbyt drobno.
Śliwki pokrój w kosteczkę, skrop alkoholem (ew. odrobiną octu balsamiczne go). Umyj, wytrzyj, obierz, oczyść z gniazda nasiennego i drobno posiekaj jabłko. Pokrojone śliwki wymieszaj z jabłkiem i orzechami.
Sznycle opłucz, osusz. Każdy rozbij tłuczkiem pod kawałkiem folii spożywczej. Mięso oprósz z obu stron solą i pieprzem. Każdy kotlecik posmaruj przygotowanym nadzieniem bakaliowym. Zwiń dość ciasne roladki. Każdą owiń dwoma plasterkami boczku i ostrożnie obwiąż bawełnianą nitką.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron (ok. 5 min). Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Podlej tłuszczem ze smażenia. Piecz ok. 1 godz. w temp. 175 st.Źródło: Tina