Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinakowa lazania"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 957
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 123
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 123
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14843
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 957
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 123
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 123
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14843
Składniki
75 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 3,60 zł • Przepis na 6 porcji.
Filet kroję w drobną kostkę, oprószam solą i pieprzem, podsmażam na klarowanym maśle. Cebule, czosnek siekam, podsmażam. Dodaję rozmrożony szpinak, smażę 10 min. Dodaję pokruszoną fetę i mięso. Mieszam, doprawiam.
Płaty lazanii gotuję al dente w lekko osolonej wodzie z 3 łyżkami oleju.
Robię sos: masło rozpuszczam na patelni, mieszając, dodaję mąkę, potem mleko. Doprowadzam do wrzenia. Dodaję żółtko wymieszane ze śmietaną, gałkę, sól i pieprz.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układam warstwami: płaty lazanii i masę szpinakową. Na wierzchu wykładam sos, posypuję startym żółtym serem. Zapiekam w temp. 180°C ok. 20 min.
Aromatyczna lazania przełożona szpinakiem, doprawiona czosnkiem. Krystyna Kołodziejska z KomorowaŹródło: Kobieta i życie