Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowe risotto z jajkiem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Składniki
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonki i posiekaj. W rondlu rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć cebulę, podsmaż.
Dodaj opłukany na sicie i osączony ryż oraz rozdrobniony czosnek. Chwilę smaż, mieszając. Wlej bulion (może być z kostki). Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż ryż wchłonie płyn. W tym czasie szpinak opłucz, podduś na łyżce masła. Wymieszaj z ryżem i białym serem.
Cztery formy do zapiekania posmaruj masłem. Risotto dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przełóż do foremek. Na wierzchu umieść surowe jajka. Zapiekaj w temp. 180 st., aż jajka się zetną.
Czas ok. 40 min; porcja – 290 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety