Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z borowikami"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 999
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 999
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Oczyść borowiki i razem z pieczarkami pokrój w paski. Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj al dente. Odcedź i przełóż do miski. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i usmaż szynkę.
Zdejmij z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę z grzybami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dolej wino i gotuj na małym ogniu tak długo, aż połowa płynu odparuje. Wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pokruszoną szynkę. Wymieszaj sos z makaronem.Źródło: Na żywo