Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami"
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 169
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 383
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 169
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 169
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 383
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 169
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3-4 porcje.
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Tuńczyka osączam z oleju, podgrzewam na patelni, dodaję pokrojone na kawałki pomidory, zalewam śmietaną, doprawiam solą i pieprzem do smaku, podgrzewam ok. 3 min., na końcu dodaję koperek. Sos dodaję do makaronu i mieszam.
Pyszne lekkie danie o śródziemnomorskim aromacie. W sam raz na lato! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie