Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3-4 porcje.
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Tuńczyka osączam z oleju, podgrzewam na patelni, dodaję pokrojone na kawałki pomidory, zalewam śmietaną, doprawiam solą i pieprzem do smaku, podgrzewam ok. 3 min., na końcu dodaję koperek. Sos dodaję do makaronu i mieszam.
Pyszne lekkie danie o śródziemnomorskim aromacie. W sam raz na lato! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie