Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13403
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13403
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5172
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3-4 porcje.
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Tuńczyka osączam z oleju, podgrzewam na patelni, dodaję pokrojone na kawałki pomidory, zalewam śmietaną, doprawiam solą i pieprzem do smaku, podgrzewam ok. 3 min., na końcu dodaję koperek. Sos dodaję do makaronu i mieszam.
Pyszne lekkie danie o śródziemnomorskim aromacie. W sam raz na lato! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie