Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami"
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3-4 porcje.
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Tuńczyka osączam z oleju, podgrzewam na patelni, dodaję pokrojone na kawałki pomidory, zalewam śmietaną, doprawiam solą i pieprzem do smaku, podgrzewam ok. 3 min., na końcu dodaję koperek. Sos dodaję do makaronu i mieszam.
Pyszne lekkie danie o śródziemnomorskim aromacie. W sam raz na lato! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie