Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z łososiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4690
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4690
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 766
Składniki
Mąkę wymieszaj z masłem. Dodaj 3 łyżki zimnej wody i sól. Całość zagnieć. Formę na tartę wylep ciastem i włóż na noc do lodówki. Rybę i brokuł oczyść i pokrój na kawałki. Następnie gotuj na parze 8 minut.
Ciasto wyjmij z lodówki i nakłuj widelcem w wielu miejscach. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut w temperaturze 200° C. Wyjmij, przestudź. Jajka roztrzep ze śmietanką. Dodaj starty ser, brokuły i łososia. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180° C. Wlej nadzienie do formy z ciastem. Wstaw do piekarnika. Piecz jeszcze godzinę.Źródło: Na żywo