Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mozzarellą"
Zapraszamy na cykl " Majówka z Aniołami". Na początek pyszna tarta, która wyś...
Odsłon: 3597
Przepis dnia
Pyszne, aromatyczne filety kurczaka z mozzarellą, są rewelacyjnym i prostym w...
Odsłon: 2854
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1209
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1209
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 294
Składniki
Spód: mąkę posiekaj z masłem i resztą składników. Krótko zagnieć. Uformuj w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny.
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Formę na tartę o śr. 24 cm (lub kilka mniejszych) natłuść, wysyp mąką. Wyłóż ciastem, nakłuj je widelcem (możesz je obciążyć, ale nie musisz tego robić). Opiecz do zezłocenia.
Pomidory umyj, pokrój (możesz je wcześniej sparzyć i obrać). Rozłóż na cieście. Sery grubo zetrzyj. Jajka roztrzep ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem, oregano, połącz z serami. Sos wylej na tartę (lub tarty). Piecz ok. 25 min do zrumienienia sosu.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103