Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mozzarellą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28719
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28719
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Spód: mąkę posiekaj z masłem i resztą składników. Krótko zagnieć. Uformuj w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny.
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Formę na tartę o śr. 24 cm (lub kilka mniejszych) natłuść, wysyp mąką. Wyłóż ciastem, nakłuj je widelcem (możesz je obciążyć, ale nie musisz tego robić). Opiecz do zezłocenia.
Pomidory umyj, pokrój (możesz je wcześniej sparzyć i obrać). Rozłóż na cieście. Sery grubo zetrzyj. Jajka roztrzep ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem, oregano, połącz z serami. Sos wylej na tartę (lub tarty). Piecz ok. 25 min do zrumienienia sosu.Źródło: Świat kobiety