Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mozzarellą"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1100
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2205
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4243
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1100
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2205
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4243
Składniki
Spód: mąkę posiekaj z masłem i resztą składników. Krótko zagnieć. Uformuj w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny.
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Formę na tartę o śr. 24 cm (lub kilka mniejszych) natłuść, wysyp mąką. Wyłóż ciastem, nakłuj je widelcem (możesz je obciążyć, ale nie musisz tego robić). Opiecz do zezłocenia.
Pomidory umyj, pokrój (możesz je wcześniej sparzyć i obrać). Rozłóż na cieście. Sery grubo zetrzyj. Jajka roztrzep ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem, oregano, połącz z serami. Sos wylej na tartę (lub tarty). Piecz ok. 25 min do zrumienienia sosu.Źródło: Świat kobiety