Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Rozpakowujemy tofu i kroimy go w grubą kostkę.
Na małej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i kładziemy pokrojone kawałki tofu, smażymy aż będą miały złoty kolor.
Myjemy warzywa cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki(obieramy ze skóry) kroimy je w cienkie paseczki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Do warzyw dodajemy kolejno kiełki bambusa, kukurydzę, groszek i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
W między czasie trzemy na tarce małą ilość imbiru.
Do warzyw dodajemy imbir, orzeszki ziemne i tofu.
Odcedzamy ugotowany ryż.
Warzywa doprawiamy do smaku dodając dwie łyżeczki aromatycznego sosu sojowego, łyżeczkę miodu, vegetę, sól i pieprz.
Warzywa podajemy z ryżem.