Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6536
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1214
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6536
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1214
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Składniki
Rozpakowujemy tofu i kroimy go w grubą kostkę.
Na małej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i kładziemy pokrojone kawałki tofu, smażymy aż będą miały złoty kolor.
Myjemy warzywa cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki(obieramy ze skóry) kroimy je w cienkie paseczki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Do warzyw dodajemy kolejno kiełki bambusa, kukurydzę, groszek i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
W między czasie trzemy na tarce małą ilość imbiru.
Do warzyw dodajemy imbir, orzeszki ziemne i tofu.
Odcedzamy ugotowany ryż.
Warzywa doprawiamy do smaku dodając dwie łyżeczki aromatycznego sosu sojowego, łyżeczkę miodu, vegetę, sól i pieprz.
Warzywa podajemy z ryżem.