Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 90
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 192
Składniki
Rozpakowujemy tofu i kroimy go w grubą kostkę.
Na małej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i kładziemy pokrojone kawałki tofu, smażymy aż będą miały złoty kolor.
Myjemy warzywa cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki(obieramy ze skóry) kroimy je w cienkie paseczki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Do warzyw dodajemy kolejno kiełki bambusa, kukurydzę, groszek i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
W między czasie trzemy na tarce małą ilość imbiru.
Do warzyw dodajemy imbir, orzeszki ziemne i tofu.
Odcedzamy ugotowany ryż.
Warzywa doprawiamy do smaku dodając dwie łyżeczki aromatycznego sosu sojowego, łyżeczkę miodu, vegetę, sól i pieprz.
Warzywa podajemy z ryżem.