Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota!!! Moja - dużo bliższa zasadom racjonalnego odżywiania - wersja. Smakuje i maluchom :)
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5335
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17515
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 631
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5335
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17515
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 631
Składniki
Cukinię umyć (jeśli ma zdrową skórkę, nie obierać) i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. Warzywa dusić na oliwie ok. 10 min., zasypać mąką, smażyć, mieszając, aż mąka zrobi się złota, zalać mlekiem (dokładnie wymieszać!) i dusić dalszych kilka minut, doprawić, dodać śmietanę, wymieszać. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Makaron polać sosem, posypać szynką pokrojoną w paseczki.