Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota!!! Moja - dużo bliższa zasadom racjonalnego odżywiania - wersja. Smakuje i maluchom :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13276
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13276
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Składniki
Cukinię umyć (jeśli ma zdrową skórkę, nie obierać) i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. Warzywa dusić na oliwie ok. 10 min., zasypać mąką, smażyć, mieszając, aż mąka zrobi się złota, zalać mlekiem (dokładnie wymieszać!) i dusić dalszych kilka minut, doprawić, dodać śmietanę, wymieszać. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Makaron polać sosem, posypać szynką pokrojoną w paseczki.