Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota!!! Moja - dużo bliższa zasadom racjonalnego odżywiania - wersja. Smakuje i maluchom :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8706
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8706
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Składniki
Cukinię umyć (jeśli ma zdrową skórkę, nie obierać) i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. Warzywa dusić na oliwie ok. 10 min., zasypać mąką, smażyć, mieszając, aż mąka zrobi się złota, zalać mlekiem (dokładnie wymieszać!) i dusić dalszych kilka minut, doprawić, dodać śmietanę, wymieszać. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Makaron polać sosem, posypać szynką pokrojoną w paseczki.