Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tortilla ziemniaczana z natką i szczypiorkiem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2378
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2378
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, gotuj w osolonej wodzie. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj ziemniaki, zrumień.
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, śmietanę, ser starty na tarce o dużych oczkach, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku, wymieszaj.
Na podsmażoną cebulę i ziemniaki wylej masę jajeczną, smaż, aż się zetnie. Zsuń na talerz, przewróć na drugą stronę, smaż kilka minut, aż się zarumieni. Gotową tortillę podziel na porcje, dekoruj natką pietruszki. Możesz ją podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień