Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tortilla ziemniaczana z natką i szczypiorkiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5475
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5475
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, gotuj w osolonej wodzie. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj ziemniaki, zrumień.
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, śmietanę, ser starty na tarce o dużych oczkach, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku, wymieszaj.
Na podsmażoną cebulę i ziemniaki wylej masę jajeczną, smaż, aż się zetnie. Zsuń na talerz, przewróć na drugą stronę, smaż kilka minut, aż się zarumieni. Gotową tortillę podziel na porcje, dekoruj natką pietruszki. Możesz ją podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień