Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tortilla ziemniaczana z natką i szczypiorkiem"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 725
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 725
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, gotuj w osolonej wodzie. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną cebulę, dodaj ziemniaki, zrumień.
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, śmietanę, ser starty na tarce o dużych oczkach, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku, wymieszaj.
Na podsmażoną cebulę i ziemniaki wylej masę jajeczną, smaż, aż się zetnie. Zsuń na talerz, przewróć na drugą stronę, smaż kilka minut, aż się zarumieni. Gotową tortillę podziel na porcje, dekoruj natką pietruszki. Możesz ją podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień