Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka marynowane w musztardzie"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 294
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3629
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 294
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3629
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1232
Składniki
Wszystkie marynaty mieszam. Zanurzam w niej kawałki mięsa, przekładam do pojemnika. Dodaję obraną i pokrojoną cebulę. Posypuję natką. Wkładam do lodówki na godzinę. Potem piekę 50 minut w temp. 200°C. W czasie pieczenia mięso smaruję pozostałą marynatą.
Warzywa na jarzynkę obieram, myję, kroję na kawałki. Przekładam do worka do zapiekania. Dodaję zioła, sól i układam w formie obok kurczaka. W kilku miejscach nacinam worek nożem. Piekę ok. 40 minut.Źródło: Naj