Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka nadziewane szpinakiem"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 514
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2843
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 475
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 38
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 514
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2843
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 475
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 38
Składniki
Udka myję, ostrożnie usuwam kości, nacieram przyprawą do kurczaka i odstawiam na ok. 30 min.
Szpinak rozmrażam, odciskam, odlewam nadmiar wody. Cebulę i czosnek drobno siekam, szklę na maśle. Potem dodaję szpinak, smażę kilka min, doprawiam solą i pieprzem. Studzę, mieszam z serkiem śmietankowym.
Udka nadziewam farszem, przekładam je do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego oliwą.
Piekę w temp. 180°C 30-45 min.
Farsz można przygotować także ze świeżego szpinaku, a do serka dodać trochę fety. Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie