Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka nadziewane szpinakiem"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2879
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2879
Składniki
Udka myję, ostrożnie usuwam kości, nacieram przyprawą do kurczaka i odstawiam na ok. 30 min.
Szpinak rozmrażam, odciskam, odlewam nadmiar wody. Cebulę i czosnek drobno siekam, szklę na maśle. Potem dodaję szpinak, smażę kilka min, doprawiam solą i pieprzem. Studzę, mieszam z serkiem śmietankowym.
Udka nadziewam farszem, przekładam je do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego oliwą.
Piekę w temp. 180°C 30-45 min.
Farsz można przygotować także ze świeżego szpinaku, a do serka dodać trochę fety. Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie