Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurczaka nadziewane szpinakiem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31262
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31262
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Udka myję, ostrożnie usuwam kości, nacieram przyprawą do kurczaka i odstawiam na ok. 30 min.
Szpinak rozmrażam, odciskam, odlewam nadmiar wody. Cebulę i czosnek drobno siekam, szklę na maśle. Potem dodaję szpinak, smażę kilka min, doprawiam solą i pieprzem. Studzę, mieszam z serkiem śmietankowym.
Udka nadziewam farszem, przekładam je do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego oliwą.
Piekę w temp. 180°C 30-45 min.
Farsz można przygotować także ze świeżego szpinaku, a do serka dodać trochę fety. Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie