Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w karmelu"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1452
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5967
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18797
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1452
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5967
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18797
Składniki
Cukier podgrzewać na małym ogniu, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Udka umyć, posypać Vegetą, ułożyć na cukrze, polać sosem sojowym i dusić pod przykryciem 40 minut, często obracając.
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, pozostałe warzywa w słupki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa. Posypać solą, pieprzem oraz chili, smażyć 7 minut, ciągle mieszając. Dodać słonecznik i sezam, smażyć 2 minuty.
Na koniec wymieszać warzywa z ryżem. Ułożyć na półmisku, na wierzchu położyć udka w karmelu. Udekorować kiełkami i koperkiem.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium