Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w karmelu"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Cukier podgrzewać na małym ogniu, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Udka umyć, posypać Vegetą, ułożyć na cukrze, polać sosem sojowym i dusić pod przykryciem 40 minut, często obracając.
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, pozostałe warzywa w słupki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa. Posypać solą, pieprzem oraz chili, smażyć 7 minut, ciągle mieszając. Dodać słonecznik i sezam, smażyć 2 minuty.
Na koniec wymieszać warzywa z ryżem. Ułożyć na półmisku, na wierzchu położyć udka w karmelu. Udekorować kiełkami i koperkiem.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium