Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka kurczaka w sosie miodowo-piwnym"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Pałki myję, cebule kroję w piórka. Robię marynatę: do piwa dodaję miód, olej, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy i resztę przy- praw. Pałki z cebulą zalewam marynatą. Wstawiam na min. 3-4 godz. do lodówki.
Obsmażam pałki na oleju i razem z cebulą wkładam do brytfanki. Polewam pozostałymi marynatą i tłuszczem ze smażenia. Piekę pod przykryciem 30 min w temp. 180°C i jeszcze 30 min bez przykrycia. Pałki wyjmuję, sos z pieczenia zagęszczam wodą (5 łyżek) z mąką (łyżeczka). Polewam nim pałki.
Udka są tym lepsze, im dłużej leżą w marynacie. Anna Mochocka ze SmykowaŹródło: Kobieta i życie