Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka w miodowej glazurze"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1060
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2972
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1060
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2972
Składniki
Udka umyj, włóż do plastikowego pojemnika. Połącz glazury, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, wysmaruj udka. Nakryj naczynie folią i wstaw do lodówki na ponad godz. Po tym czasie udka przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika (200oC) i piecz, smarując marynatą, ok. 40 min do zezłocenia.Źródło: Świat kobiety