Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w miodowej glazurze

Udka w miodowej glazurze

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Udka w miodowej glazurze"

Składniki

  • 6-8 udek kurczaka; glazura: ?130 ml płynnego miodu ?6-8 łyżek ostrej musztardy ?2 łyżki oleju ?sól
  • pieprz
  • rozmaryn
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka w miodowej glazurze

Przygotowanie

  1. Udka umyj, włóż do plastikowego pojemnika. Połącz glazury, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, wysmaruj udka. Nakryj naczynie folią i wstaw do lodówki na ponad godz. Po tym czasie udka przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika (200oC) i piecz, smarując marynatą, ok. 40 min do zezłocenia.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń