Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka w miodowej glazurze"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2601
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2601
Składniki
Udka umyj, włóż do plastikowego pojemnika. Połącz glazury, dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, wysmaruj udka. Nakryj naczynie folią i wstaw do lodówki na ponad godz. Po tym czasie udka przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika (200oC) i piecz, smarując marynatą, ok. 40 min do zezłocenia.Źródło: Świat kobiety