Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka w szpinaku"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 643
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 792
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 657
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 61
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 643
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 792
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 657
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 61
Składniki
Czas 80 min; porcja – 560 kcal, cena 4,40 zł.
Udka oczyść, ostrym nożem usuń górną kość. Obrany czosnek i umytą czerwoną paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany i odcedzony szpinak. Duś chwilę razem. Dopraw solą i pieprzem.
Na drugiej patelni roztop połowę masła. Wlej roztrzepane jajka z solą i pieprzem, usmaż jajecznicę. Tosty pozbaw skórek, pokrój w kostkę. Zalej w misce śmietaną. Dodaj szpinak i jajecznice, delikatnie przemieszaj, dopraw imbirem.
Przygotowaną masą nafaszeruj udka. Włóż do brytfanny, posyp łyżką otartego tymianku, solą i pieprzem. Obłóż resztą masła. Skrop sokiem ze sparzonej cytryny, podlej winem. Piecz do miękkości (45-60 min) w temp. 180 st. Polewaj powstającym sosem.Źródło: Świat kobiety