Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka w szpinaku"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4191
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 325
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 810
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3671
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4191
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 325
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 810
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3671
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 751
Składniki
Czas 80 min; porcja – 560 kcal, cena 4,40 zł.
Udka oczyść, ostrym nożem usuń górną kość. Obrany czosnek i umytą czerwoną paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany i odcedzony szpinak. Duś chwilę razem. Dopraw solą i pieprzem.
Na drugiej patelni roztop połowę masła. Wlej roztrzepane jajka z solą i pieprzem, usmaż jajecznicę. Tosty pozbaw skórek, pokrój w kostkę. Zalej w misce śmietaną. Dodaj szpinak i jajecznice, delikatnie przemieszaj, dopraw imbirem.
Przygotowaną masą nafaszeruj udka. Włóż do brytfanny, posyp łyżką otartego tymianku, solą i pieprzem. Obłóż resztą masła. Skrop sokiem ze sparzonej cytryny, podlej winem. Piecz do miękkości (45-60 min) w temp. 180 st. Polewaj powstającym sosem.Źródło: Świat kobiety