Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z młodymi warzywami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Udka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, i oprósz papryką. Obsmaż krótko z obu stron na odrobinie oleju, aż się zrumienią.
Warzywa oczyść, te które trzeba, obierz, pokrój. Dodaj do mięsa, wrzuć liść laurowy, ziele angielskie, zalej połową bulionu. Duś, aż mięso będzie miękkie, podlewając resztą bulionu. Na koniec wstaw do piekarnika i krótko podpiecz.Źródło: Świat kobiety