Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad, mało pracochłonne :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38579
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38579
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Udo indyka zamarynować przyprawami i sosem sojowym z każdej strony. Wstawić do lodówki na ok. pół godziny.
W czasie gdy mięso będzie się marynować pokroić pora i poddusić go na łyżce masła. Dorzucić żurawinę. Pokroić pomidory suszone w kostkę i ser pleśniowy na plasterki.
Mięso wyjąć z lodówki i faszerować porem, pomidorami i serem. Zawiązać nicią (białą, bawełnianą) lub spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać trochę oleju z pomidorów. Na bardzo gorący tłuszcz włozyć udo i obsmażyć chwilę z każdej strony. Zmniejszyć ogień na bardzo mały, przykryć i dusić do miękkości mięsa (ok. 1-1,5 godziny w zależności od wielkości uda).
Podawać z kaszą (bulgur, gryczaną lub inną ulubioną) albo z ryżem. Smacznego :)