Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad, mało pracochłonne :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 67
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2558
Polecam.
Odsłon: 468
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2004
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 67
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2558
Polecam.
Odsłon: 468
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2004
Składniki
Udo indyka zamarynować przyprawami i sosem sojowym z każdej strony. Wstawić do lodówki na ok. pół godziny.
W czasie gdy mięso będzie się marynować pokroić pora i poddusić go na łyżce masła. Dorzucić żurawinę. Pokroić pomidory suszone w kostkę i ser pleśniowy na plasterki.
Mięso wyjąć z lodówki i faszerować porem, pomidorami i serem. Zawiązać nicią (białą, bawełnianą) lub spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać trochę oleju z pomidorów. Na bardzo gorący tłuszcz włozyć udo i obsmażyć chwilę z każdej strony. Zmniejszyć ogień na bardzo mały, przykryć i dusić do miękkości mięsa (ok. 1-1,5 godziny w zależności od wielkości uda).
Podawać z kaszą (bulgur, gryczaną lub inną ulubioną) albo z ryżem. Smacznego :)