Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad, mało pracochłonne :)
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 307
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 235
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 253
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 112
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 525
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 307
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 235
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 253
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 112
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 525
Składniki
Udo indyka zamarynować przyprawami i sosem sojowym z każdej strony. Wstawić do lodówki na ok. pół godziny.
W czasie gdy mięso będzie się marynować pokroić pora i poddusić go na łyżce masła. Dorzucić żurawinę. Pokroić pomidory suszone w kostkę i ser pleśniowy na plasterki.
Mięso wyjąć z lodówki i faszerować porem, pomidorami i serem. Zawiązać nicią (białą, bawełnianą) lub spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać trochę oleju z pomidorów. Na bardzo gorący tłuszcz włozyć udo i obsmażyć chwilę z każdej strony. Zmniejszyć ogień na bardzo mały, przykryć i dusić do miękkości mięsa (ok. 1-1,5 godziny w zależności od wielkości uda).
Podawać z kaszą (bulgur, gryczaną lub inną ulubioną) albo z ryżem. Smacznego :)