Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątrobianka w suszonych śliwkach"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 74
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 74
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Oczyść jabłka, wykrój gniazda nasienne i pokrój miąższ ze skórką w kosteczkę. Poprzekrawaj na połowy suszone śliwki, a większe na ćwiartki, usuń z nich pestki.
Wysmaruj brytfannę tłuszczem i rozłóż na dnie mieszankę jabłek i śliwek. Lekko posól i podlej wodą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20 minut.
Podczas pieczenia wymieszaj owoce od czasu do czasu. Kiedy owoce się zapieką obniż temperaturę do 170°C, połóż na owocach wątrobiankę, i przyrumień ją.
Podawaj wątrobiankę z pieczonymi owocami oraz z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14