Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1070
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13020
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1070
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13020
Składniki
usunąć błony z wątróbki, umyć i pokroić w plastry okoł 1cm. (w poprzek włókien)
cebulę obrać i pokroić w plastry
na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, a następnie przełożyć ją na talerz
wątrubkę obtoczyć w mące i smaruć na tej samej patelni (można dodać trochę oleju) po 2-3 minuty z każdej strony
dodać podsmarzoną cebulę, posolić, popiepszuć i dusić pod przykryciem około 10 minut (można dodać odrobinę wody i majeranku)
podawać z duszonymi ziemniakami