Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sezon grillowy w pełni i potrwa długo więc aby te tradycyjne potrawy z grilla nie przejadły nam się warto przygotować coś innego a równie smacznego, u nas w tym roku króluje wątróbka z jabłkiem z grilla :P
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9917
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1689
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 631
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3806
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9917
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1689
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 631
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3806
Składniki
1. Wątróbkę umyć, osuszyć lekko, oprószyć cynamonem, solą i pieprzem. Jabłka oczyścić ze skórek i gniazd, pokroić na ćwiartki, a potem w grubsze plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki. 2. Do folii aluminiowej włożyć kilka kawałków wątróbki oraz jabłek i trochę cebuli, zawinąć, tworząc szczelnie zamknięte sakiewki , grillować 20 – 25 minut Wątróbkę można też przygotować w formie szaszłyków ( nabijamy na patyczek wątróbkę jabłka, cebulę, przyprawiamy i kładziemy na ruszt). To danie to świetna alternatywa dla nieco już nudnych mięsnych szaszłyków.