Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sezon grillowy w pełni i potrwa długo więc aby te tradycyjne potrawy z grilla nie przejadły nam się warto przygotować coś innego a równie smacznego, u nas w tym roku króluje wątróbka z jabłkiem z grilla :P
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5232
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13386
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5232
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13386
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
1. Wątróbkę umyć, osuszyć lekko, oprószyć cynamonem, solą i pieprzem. Jabłka oczyścić ze skórek i gniazd, pokroić na ćwiartki, a potem w grubsze plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki. 2. Do folii aluminiowej włożyć kilka kawałków wątróbki oraz jabłek i trochę cebuli, zawinąć, tworząc szczelnie zamknięte sakiewki , grillować 20 – 25 minut Wątróbkę można też przygotować w formie szaszłyków ( nabijamy na patyczek wątróbkę jabłka, cebulę, przyprawiamy i kładziemy na ruszt). To danie to świetna alternatywa dla nieco już nudnych mięsnych szaszłyków.