Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegetariańska uczta z grilla"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 15
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 3
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 193
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 58
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 15
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 3
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 193
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 58
Składniki
Cukinie umyj, pozostaw ze skórką, pokrój w ukośne plasterki. Papryki umyj, osusz. Przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Obierz cebule. Pokrój je w grubsze krążki. Umyte pomidory pokrój na cząstki.
Szklankę oleju dopraw solą, cukrem, posiekanym czosnkiem (1-2 ząbki) i pieprzem. Wlej łyżkę octu winnego, dodaj gałązki ziół. Marynatą zalej przygotowane warzywa, wymieszaj. Rozłóż na tackach, grilluj 10 minut.
czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety