Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak to danie się nazywa, ale jest pyszne! Zapraszam na moj Instagram - smaki_dobrze_skrojone. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1ohrdfy0r2xhi&utm_content=n54k8zu na Instagramie jako smaki_dobrze_skrojone. Zainstaluj aplikację, aby obserwować moje zdjęcia i filmy. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1ohrdfy0r2xhi&utm_content=n54k8zu
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, rozgniatamy je dokładnie z odrobiną tymianku. W międzyczasie…
Przygotowujemy sos Boloński.. ucieramy warzywa na grubych oczkach - marchewkę, seler, pietruszkę, kroimy drobno cebulę i poeczarki i podsmażamy je na oliwie około 7-9 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy typu passata, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy. Gotujemy przez 30-40minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczeni, piekarnik nagrzewamy do 200 st C (termoobieg). Ziemniaki formujemy w gniazdka, nakładamy sos, posypujemy serem mozarella.
Wkładamy do pieca na 10-15 minut. Smacznego