Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na chłodne dni - syci, rozgrzewa, ma mnóstwo witamin, a przy tym jest bardzo smaczne. Świetnie smakuje zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i z dodatkiem mięsa.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12605
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4119
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42982
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 372
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 440
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12605
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4119
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42982
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 372
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 440
Składniki
Z papryki wykrawamy kilka krążków, które posłużą nam do dekoracji gotowego dania. Paprykę, cukinię i bakłażana kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek kroimy wszerz w plasterki. Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski.
Do garnka wlewamy zalewę z suszonych pomidorów razem ze znajdującymi się w niej przyprawami. Dodajemy cebulę i czosnek. Chwilę dusimy. Dodajemy cukinię, bakłażana i paprykę. Solimy i mieszamy. Podlewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy. Całość zalewamy przecierem pomidorowym. Gotujemy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Dodajemy suszone pomidory, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Słonecznik prażymy na patelni bez tłuszczu do momentu aż ziarno zrobi się kruche.
Gotowe porcje posypujemy słonecznikiem, dekorujemy krążkami papryki i natką pietruszki. Podajemy z bagietką lub pieczywem razowym. Smacznego!