Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na chłodne dni - syci, rozgrzewa, ma mnóstwo witamin, a przy tym jest bardzo smaczne. Świetnie smakuje zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i z dodatkiem mięsa.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27950
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27950
Składniki
Z papryki wykrawamy kilka krążków, które posłużą nam do dekoracji gotowego dania. Paprykę, cukinię i bakłażana kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek kroimy wszerz w plasterki. Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski.
Do garnka wlewamy zalewę z suszonych pomidorów razem ze znajdującymi się w niej przyprawami. Dodajemy cebulę i czosnek. Chwilę dusimy. Dodajemy cukinię, bakłażana i paprykę. Solimy i mieszamy. Podlewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy. Całość zalewamy przecierem pomidorowym. Gotujemy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Dodajemy suszone pomidory, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Słonecznik prażymy na patelni bez tłuszczu do momentu aż ziarno zrobi się kruche.
Gotowe porcje posypujemy słonecznikiem, dekorujemy krążkami papryki i natką pietruszki. Podajemy z bagietką lub pieczywem razowym. Smacznego!