Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na chłodne dni - syci, rozgrzewa, ma mnóstwo witamin, a przy tym jest bardzo smaczne. Świetnie smakuje zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i z dodatkiem mięsa.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2086
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 83
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2086
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 83
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Składniki
Z papryki wykrawamy kilka krążków, które posłużą nam do dekoracji gotowego dania. Paprykę, cukinię i bakłażana kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Czosnek kroimy wszerz w plasterki. Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski.
Do garnka wlewamy zalewę z suszonych pomidorów razem ze znajdującymi się w niej przyprawami. Dodajemy cebulę i czosnek. Chwilę dusimy. Dodajemy cukinię, bakłażana i paprykę. Solimy i mieszamy. Podlewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy. Całość zalewamy przecierem pomidorowym. Gotujemy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Dodajemy suszone pomidory, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Słonecznik prażymy na patelni bez tłuszczu do momentu aż ziarno zrobi się kruche.
Gotowe porcje posypujemy słonecznikiem, dekorujemy krążkami papryki i natką pietruszki. Podajemy z bagietką lub pieczywem razowym. Smacznego!