Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska lasagne"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 334
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1265
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13410
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 334
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1265
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13410
Składniki
Mięso mielone podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni zeszklij drobno poszatkowaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki i wymieszaj z solą, pieprzem, bazylią, oregano i odrobiną cukru. Duś całość kilka minut.
W małym rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, dolej mleko i dopraw beszamel solą z pieprzem.
Na dnie natłuszczonej formy rozłóż część płatów makaronu. Polej je sosem pomidorowym, na nim umieść mięso, a wierzch posmaruj beszamelem i posyp serem. W ten sposób ułóż kilka warstw.
Piecz lasagne pół godziny w 190°C.Źródło: Telemax