Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska lasagne"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Mięso mielone podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni zeszklij drobno poszatkowaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki i wymieszaj z solą, pieprzem, bazylią, oregano i odrobiną cukru. Duś całość kilka minut.
W małym rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, dolej mleko i dopraw beszamel solą z pieprzem.
Na dnie natłuszczonej formy rozłóż część płatów makaronu. Polej je sosem pomidorowym, na nim umieść mięso, a wierzch posmaruj beszamelem i posyp serem. W ten sposób ułóż kilka warstw.
Piecz lasagne pół godziny w 190°C.Źródło: Telemax