Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska lasagne"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 186
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 884
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 186
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 884
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20042
Składniki
Mięso mielone podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni zeszklij drobno poszatkowaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki i wymieszaj z solą, pieprzem, bazylią, oregano i odrobiną cukru. Duś całość kilka minut.
W małym rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, dolej mleko i dopraw beszamel solą z pieprzem.
Na dnie natłuszczonej formy rozłóż część płatów makaronu. Polej je sosem pomidorowym, na nim umieść mięso, a wierzch posmaruj beszamelem i posyp serem. W ten sposób ułóż kilka warstw.
Piecz lasagne pół godziny w 190°C.Źródło: Telemax