Do góry

Dania główne Przepis na:

Włoska lasagne

Włoska lasagne

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Włoska lasagne"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Włoska lasagne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone podsmaż na rozgrzanym oleju.

  2. Na drugiej patelni zeszklij drobno poszatkowaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  3. Zalej warzywa pokrojonymi pomidorami z puszki i wymieszaj z solą, pieprzem, bazylią, oregano i odrobiną cukru. Duś całość kilka minut.

  4. W małym rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, dolej mleko i dopraw beszamel solą z pieprzem.

  5. Na dnie natłuszczonej formy rozłóż część płatów makaronu. Polej je sosem pomidorowym, na nim umieść mięso, a wierzch posmaruj beszamelem i posyp serem. W ten sposób ułóż kilka warstw.

  6. Piecz lasagne pół godziny w 190°C.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń