Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoska tarta z brokułami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Przesianą mąkę połączyć z masłem, dodać pół łyżeczki soli. Zagnieść ciasto, dodając kilka łyżek zimnej wody, zwinąć w kulkę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie (ok. 4 minuty). Fetę pokroić w kostkę. Jaja umyć, rozkłócić ze śmietaną, doprawić.
Schłodzone ciasto rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą i wstawić na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Na podpieczony spód wyłożyć brokuły i kostki fety. Zalać śmietaną z jajkami, wierzch posypać starym serem.
Tartę piec ok. 30-40 minut w 180°C, kroić jak tort.
ok. 120 minut
Przed włożeniem do pieca tartę z brokułami posyp płatkami migdałowymi. Nadadzą wyjątkowego wyglądu i smaku.Źródło: Twoje Imperium