Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoska tarta z brokułami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Składniki
Przesianą mąkę połączyć z masłem, dodać pół łyżeczki soli. Zagnieść ciasto, dodając kilka łyżek zimnej wody, zwinąć w kulkę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie (ok. 4 minuty). Fetę pokroić w kostkę. Jaja umyć, rozkłócić ze śmietaną, doprawić.
Schłodzone ciasto rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą i wstawić na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Na podpieczony spód wyłożyć brokuły i kostki fety. Zalać śmietaną z jajkami, wierzch posypać starym serem.
Tartę piec ok. 30-40 minut w 180°C, kroić jak tort.
ok. 120 minut
Przed włożeniem do pieca tartę z brokułami posyp płatkami migdałowymi. Nadadzą wyjątkowego wyglądu i smaku.Źródło: Twoje Imperium