Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoska tarta z brokułami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12917
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1468
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14201
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5880
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12917
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1468
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14201
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5880
Składniki
Przesianą mąkę połączyć z masłem, dodać pół łyżeczki soli. Zagnieść ciasto, dodając kilka łyżek zimnej wody, zwinąć w kulkę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie (ok. 4 minuty). Fetę pokroić w kostkę. Jaja umyć, rozkłócić ze śmietaną, doprawić.
Schłodzone ciasto rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą i wstawić na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Na podpieczony spód wyłożyć brokuły i kostki fety. Zalać śmietaną z jajkami, wierzch posypać starym serem.
Tartę piec ok. 30-40 minut w 180°C, kroić jak tort.
ok. 120 minut
Przed włożeniem do pieca tartę z brokułami posyp płatkami migdałowymi. Nadadzą wyjątkowego wyglądu i smaku.Źródło: Twoje Imperium