Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoska tarta z brokułami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Przesianą mąkę połączyć z masłem, dodać pół łyżeczki soli. Zagnieść ciasto, dodając kilka łyżek zimnej wody, zwinąć w kulkę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie (ok. 4 minuty). Fetę pokroić w kostkę. Jaja umyć, rozkłócić ze śmietaną, doprawić.
Schłodzone ciasto rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą i wstawić na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Na podpieczony spód wyłożyć brokuły i kostki fety. Zalać śmietaną z jajkami, wierzch posypać starym serem.
Tartę piec ok. 30-40 minut w 180°C, kroić jak tort.
ok. 120 minut
Przed włożeniem do pieca tartę z brokułami posyp płatkami migdałowymi. Nadadzą wyjątkowego wyglądu i smaku.Źródło: Twoje Imperium