Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZKOŁA MOJEJ MAMY. PROSTE I SZYBKIE DANIE UWIELBIANE PRZEZE MNIE OD NAJMŁODSZYCH LAT.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente wg przepisu na opakowaniu.
Czosnek obieramy i drobniutko siekamy, pomidory sparzamy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy posiekany czosnek, a po chwili pomidory.
Sos dusimy do częściowego odparowania wody, po czym doprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem wg uznania. Można użyć vegety lub innej przyprawy do potraw.
Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, łączymy. Można podawać z tartym parmezanem, bądź tartym serem żółtym
Smacznego!