Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZKOŁA MOJEJ MAMY. PROSTE I SZYBKIE DANIE UWIELBIANE PRZEZE MNIE OD NAJMŁODSZYCH LAT.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12845
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4586
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12845
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4586
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente wg przepisu na opakowaniu.
Czosnek obieramy i drobniutko siekamy, pomidory sparzamy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy posiekany czosnek, a po chwili pomidory.
Sos dusimy do częściowego odparowania wody, po czym doprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem wg uznania. Można użyć vegety lub innej przyprawy do potraw.
Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, łączymy. Można podawać z tartym parmezanem, bądź tartym serem żółtym
Smacznego!