Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mało skomplikowana potrawa
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Pokrojoną w kostkę słoninę lekko stopić w rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i masło lekko zrumienić, chwilę dusić. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i stale mieszając chwilę smażyć na dość silnym ogniu, posypać solą i pieprzem. Przełożyć do rondla z cebulą i słoniną, zalać winem i bulionem, posypać tymiankiem. Dusić na niewielkim ogniu około godziny. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojone w plasterki pieczarki i dusić razem około 15 min. Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.