Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mało skomplikowana potrawa
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Pokrojoną w kostkę słoninę lekko stopić w rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i masło lekko zrumienić, chwilę dusić. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i stale mieszając chwilę smażyć na dość silnym ogniu, posypać solą i pieprzem. Przełożyć do rondla z cebulą i słoniną, zalać winem i bulionem, posypać tymiankiem. Dusić na niewielkim ogniu około godziny. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojone w plasterki pieczarki i dusić razem około 15 min. Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.