Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mało skomplikowana potrawa
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1391
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 365
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1391
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 365
Składniki
Pokrojoną w kostkę słoninę lekko stopić w rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i masło lekko zrumienić, chwilę dusić. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i stale mieszając chwilę smażyć na dość silnym ogniu, posypać solą i pieprzem. Przełożyć do rondla z cebulą i słoniną, zalać winem i bulionem, posypać tymiankiem. Dusić na niewielkim ogniu około godziny. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojone w plasterki pieczarki i dusić razem około 15 min. Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.