Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mało skomplikowana potrawa
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5759
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5759
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 139
Składniki
Pokrojoną w kostkę słoninę lekko stopić w rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i masło lekko zrumienić, chwilę dusić. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i stale mieszając chwilę smażyć na dość silnym ogniu, posypać solą i pieprzem. Przełożyć do rondla z cebulą i słoniną, zalać winem i bulionem, posypać tymiankiem. Dusić na niewielkim ogniu około godziny. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojone w plasterki pieczarki i dusić razem około 15 min. Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.