Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintne naleśnikowe serca"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Ser zmiel, połącz go z cukrem, śmietaną, i cukrem waniliowym. Odłóż czubatą łyżkę sera, wymieszaj ją z kilkoma kroplami barwnika.
Zmiksuj mąkę, jajka, sól, mleko i wodę (tyle, by ciasto miało gęstość śmietany). Smaż naleśniki na złoty kolor. Każdy posmaruj serem, kładź jeden na drugim w 3–4 warstwach.
Foremką wycinaj z nich serca. Wierzch naleśników posmaruj różowym serem i udekoruj posypką cukierkową i perełkami.
CZAS: około 40 minut
<strong>Pan Andrzej Piecyk mieszka w Goździkowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień