Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekana biała kiełbasa w piwie

Zapiekana biała kiełbasa w piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 4524

Dodano:

Odsłon: 3103

Zapiekana biała kiełbasa w piwie to bardzo smaczna propozycja na święta wielkanocne i na szybki obiad po pracy. Nie ma wiele pracy podczas przygotowania takiego dania, smakosze kiełbasek z pewnością będą zadowoleni. Sama kiełbaska jest bardzo apetyczna a cebulka to już rozkosz dla podniebienia! Zachęcam by zrobić taki posiłek również podczas powszedniego dnia, nie tylko na święta.

Składniki

  • 4 szt białej surowej kiełbasy
  • 2 cebule średniej wielkości
  • musztarda francuska albo miodowa
  • 1/2 szklanki jasnego piwa
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
  • Olej roślinny
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekana biała kiełbasa w piwie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroiłam w piórka i zrumieniłam na 2 łyżkach oleju. Przełożyłam do formy, w której miałam zapiekać kiełbaski. Wlałam piwo.
    Wymieszałam 2 łyżki musztardy z papryką i majerankiem. Każdą kiełbaskę posmarowałam tak przygotowaną marynatą i nakłułam wykałaczką.
    Ułożyłam kiełbaski na cebuli i zapiekałam bez przykrycia ok. 50 minut.
    Przed podaniem oprószyłam natką pietruszki.

  2. Notatki:
    * do marynaty można dodać łyżeczkę miodu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 27 lutego Dlugo nie bylam przekonana do bialej kielbasy ale chyba treba do niej dorosnac, wyglada przepysznie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń