Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6332
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1959
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6332
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1959
 
         
         
                Składniki
Ziemniaki gotuję na półtwardo, kroję w plastry i posypuję przyprawą do ziemniaków. Rybę kroję i mieszam z przyprawą do ryb. Obtaczam w mące i smaże na złoty kolor.
Śmietanę mieszam z serem żółtym, startym na tarce. Dodaję jaja, roztrzepuję i doprawiam.
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przekładam połowę ziemniaków. Następnie układam warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piekę 20 minut w 180 st. C.