Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadaje się zarówno na obiad i na danie główne dla gości
Ciasto gruszkowe jest bardzo proste w przygotowaniu. Nie ma zbędnych warstw,...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 5220
Ciasto gruszkowe jest bardzo proste w przygotowaniu. Nie ma zbędnych warstw,...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 5220
Składniki
Obrane i pokrojone warzywa oraz ziemniaki obgotować w małej ilości osolonej wody. Pokrojoną paprykę i cebulę przesmażyć na oliwie. Obgotowane warzywa odcedzić zachowując wywar.Żaroodporne naczynie dobrze wysmarować tłuszczem i układać warstwami warzywa przesypując przesmażoną cebulą oraz papryką. Na wierzchu położyć pokrojone na plastry pomidory, posolić i zalać wywarem z warzyw. Zapiekać w piekarniku około 45 minut.