Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 384
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113020
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 384
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 548
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki
Cebulę i mięsko pokroić w kostkę
Zapiekankę układać warstwami: ziemniaki, cebula, mięsko, fasolka wraz z zalewą, ziemniaki. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem.
Całość polać śmietanka wymieszaną z solą, przykryć serem.
Zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 250 stopni przez ok 1,5 h.
Smacznego