Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 920
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 920
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki
Cebulę i mięsko pokroić w kostkę
Zapiekankę układać warstwami: ziemniaki, cebula, mięsko, fasolka wraz z zalewą, ziemniaki. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem.
Całość polać śmietanka wymieszaną z solą, przykryć serem.
Zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 250 stopni przez ok 1,5 h.
Smacznego