Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego autorstwa. Coś dla wielbicieli dań z ziemniaków i kapusty.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić.
Kapustę udusić na patelni z odrobiną oleju.
Mięso podsmażyć na patelni z przyprawami.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć.
Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków.
Ziemniaki posypać starą mozzarellą.
Następnie na ziemniakach położyć kapustę, mięso i pieczarki .
Przykryć warstwą ziemniaków i posypać mozzarellą.
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni i wstawić zapiekankę na ok. 20 min. Po upieczeniu nałożyć na talerze. Smacznego :)