Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego autorstwa. Coś dla wielbicieli dań z ziemniaków i kapusty.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5215
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5215
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić.
Kapustę udusić na patelni z odrobiną oleju.
Mięso podsmażyć na patelni z przyprawami.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć.
Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków.
Ziemniaki posypać starą mozzarellą.
Następnie na ziemniakach położyć kapustę, mięso i pieczarki .
Przykryć warstwą ziemniaków i posypać mozzarellą.
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni i wstawić zapiekankę na ok. 20 min. Po upieczeniu nałożyć na talerze. Smacznego :)