Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego autorstwa. Coś dla wielbicieli dań z ziemniaków i kapusty.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2235
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2655
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 617
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 297
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2235
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2655
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 617
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić.
Kapustę udusić na patelni z odrobiną oleju.
Mięso podsmażyć na patelni z przyprawami.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć.
Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków.
Ziemniaki posypać starą mozzarellą.
Następnie na ziemniakach położyć kapustę, mięso i pieczarki .
Przykryć warstwą ziemniaków i posypać mozzarellą.
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni i wstawić zapiekankę na ok. 20 min. Po upieczeniu nałożyć na talerze. Smacznego :)