Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.bardzo pyszne polecam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
Składniki
wsypujemy na patelnie ryż z torebeczki , nastepnie podsmazamy go aż do zarumienienia (nie gotować ryżu przed wsypaniem na patelnie) , oczywiście wlać z 2 łyżki oleju zanim wsypiemy ryż.potem jak juz sie zarumieni przelozyc z patelni do naczynia zaroodpornego i zalać rosołkiem.nastepnie wlozyc do piekarnika i piec w temp 150 stopni az sie ryz zrobi mieciutki.trzeba od czasu do czasu przemieszac zeby sie nie poprzyklejał do obrzezy naczynia.ryz sie zapieka a w tym czasie bierzemy pierś z kurczaka i kroimy na kwadraciki.potem doprawiamy i wrzucamy na rozgrzana patelnie z tluszczem.gdy ryz sie zapiecze wykladamy na talerze a obok wykladamy podsmazonwe miesko.ja jeszcze zawsze robie do tego wszystkiego mizerie z sosem sałatkowym do mizerii.mozna kupic taki sosik w sklepie