Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijane zraziki z oliwkami"
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2526
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 135
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2526
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 135
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Składniki
Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj musztardą i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ogórka i oliwki oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki.
Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na patelni z olejem, aż się zarumienią. Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).
Całość duś pod przykryciem około 50 minut. Tuż przed podaniem do sosu wsyp resztę posiekanej natki. Danie podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo