Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijane zraziki z oliwkami"
Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj musztardą i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ogórka i oliwki oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki.
Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na patelni z olejem, aż się zarumienią. Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).
Całość duś pod przykryciem około 50 minut. Tuż przed podaniem do sosu wsyp resztę posiekanej natki. Danie podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 44
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7581
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 69
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 139
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 44
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7581
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 69
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 139
Składniki
Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj musztardą i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ogórka i oliwki oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki.
Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na patelni z olejem, aż się zarumienią. Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).
Całość duś pod przykryciem około 50 minut. Tuż przed podaniem do sosu wsyp resztę posiekanej natki. Danie podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 37
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 102