Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijane zraziki z oliwkami"
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1087
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 750
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 267
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1087
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 750
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 267
Składniki
Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj musztardą i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ogórka i oliwki oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki.
Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na patelni z olejem, aż się zarumienią. Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).
Całość duś pod przykryciem około 50 minut. Tuż przed podaniem do sosu wsyp resztę posiekanej natki. Danie podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo