Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijane zraziki z oliwkami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mięso pokrój na cienkie plastry, rozbij, posmaruj musztardą i posyp pieprzem. Na środku każdego kawałka połóż pokrojoną w paski cebulę, ogórka i oliwki oraz łyżkę posiekanej natki pietruszki.
Zawiń zrazy, obwiąż je nitką, aby się nie rozpadły i przysmaż na patelni z olejem, aż się zarumienią. Do podsmażonych zrazów dolej wodę tak, aby się całkowicie przykryły, wrzuć czosnek, łyżkę soli, pozostałe pokrojone oliwki, cebulę i ogórki (jeśli coś zostało).
Całość duś pod przykryciem około 50 minut. Tuż przed podaniem do sosu wsyp resztę posiekanej natki. Danie podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo