Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaniec ze szpinakiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3821
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3821
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Mięso umyj i dokładnie osusz. Natnij wzdłuż na pół, nie przecinając do końca. Rozbij lekko tłuczkiem, natrzyj solą i pieprzem.
Jabłko obierz, zetrzyj. Cebulę i czosnek oczyść, cebulę drobniutko posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgrzej masło, wrzuć cebulę i czosnek. Smaż, mieszając. Gdy cebula się zeszkli, dodaj szpinak i jabłko. Podgrzewaj, aż odparuje sok. Domieszaj posiekaną natkę i przyprawy, odstaw.
Mięso rozłóż, wyłóż farsz i zwiń ściśle w roladę. Opleć mocno bawełnianym sznurkiem. Posmaruj cienko olejem i piecz w 180°C przez około 60 minut.
Do mięsa włóż zgrillowane plastry warzyw i przekrojony na pół czosnek. Polej olejem i zapiekaj 30 minut.
100 min., 3,90 zł, 320 kcal.Źródło: Naj