Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaniec ze szpinakiem"
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1263
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 107
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1108
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 100
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1263
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 107
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1108
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 100
Składniki
Mięso umyj i dokładnie osusz. Natnij wzdłuż na pół, nie przecinając do końca. Rozbij lekko tłuczkiem, natrzyj solą i pieprzem.
Jabłko obierz, zetrzyj. Cebulę i czosnek oczyść, cebulę drobniutko posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgrzej masło, wrzuć cebulę i czosnek. Smaż, mieszając. Gdy cebula się zeszkli, dodaj szpinak i jabłko. Podgrzewaj, aż odparuje sok. Domieszaj posiekaną natkę i przyprawy, odstaw.
Mięso rozłóż, wyłóż farsz i zwiń ściśle w roladę. Opleć mocno bawełnianym sznurkiem. Posmaruj cienko olejem i piecz w 180°C przez około 60 minut.
Do mięsa włóż zgrillowane plastry warzyw i przekrojony na pół czosnek. Polej olejem i zapiekaj 30 minut.
100 min., 3,90 zł, 320 kcal.Źródło: Naj