Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka pomarańczowe"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 120
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 52
Składniki
Żeberka oczyść i podziel. Cebulę, czosnek oraz tymianek drobno posiekaj. Obrane pomarańcze pokrój w półplasterki i pozbaw błonek oraz pestek.
W wysokim garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj dżem pomarańczowy, ostry keczup i tymianek. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.
Żeberka przesmaż na złoty kolor, oprósz solą i pieprzem. Zanurz w marynacie i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Następnie ułóż je w brytfance, poprzetykaj plastrami pomarańczy, przykryj i wstaw na półtorej godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.Źródło: Telemax