Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-08-2009
smaczne, lekkie, zdrowe, sycące; danie dla osób, które dbają o zdrowy wygląd i samopoczucie ;)
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1311
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1032
Polecam.
Odsłon: 277
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 16
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1311
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1032
Polecam.
Odsłon: 277
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 16
Składniki
Na gotującą, osoloną lekko wodę wrzucamy ryż. Gotujemy ok. 5 min. Następnie dorzucamy soczewicę i gotujemy jeszcze 25 min. Gdyby było za mało wody, dolewać przegotowaną.
Gdy wszystko się ugotuje dodajemy łyżkę oliwy z oliwek. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i papryką do smaku.
Następnie gotujemy brokuły. Na gotującą i osoloną wodę rzucamy różyczki brokułów. Gotujemy ok. 4 min. Tak, żeby nie były za bardzo twarde. Uwaga, żeby nie rozgotować!
Brokuły opłukać zimną wodą, żeby nie zatraciły koloru. Odcedzić. Następnie wymieszać z 2 łyżeczkami oliwy, doprawić do smaku jak ryż z soczewicą.
Smacznego :)