Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nietłuste, orientalne
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 674
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4096
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 674
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4096
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 866
Składniki
Mięso umyć, oporządzić i pokroić w grubą kostkę. Imbir posiekać. Powinna wyjść łyżka stołowa imbiru. Na patelni rozgrzać olej. Dodać imbir. Cały czas mieszać.
Dodać pastę curry. Wymieszać ją z olejem i imbirem. To nic jeśli zrobią się grudki.
Następnie dodać włoszczyznę. Wymieszać i smażyć przez ok. 5 minut.
Dodać mięso. Smażyć je, aż zbieleje (ok. 7-10 minut). Zalać wrzątkiem i dusić przez ok 10 minut.
Pod koniec duszenia dodać fasolkę. Gdy woda trochę odparuje, dolać mleko kokosowe. Wymieszać i gotować prze jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu.
Curry powinno mieć rzadką konsystencję. Można je jeść jak zupę lub podawać z ryżem. Jeśli lubisz, możesz dodać jeszcze kolendrę kiełki bambusa.
Smacznego!