Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nietłuste, orientalne
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13143
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1248
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17457
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13143
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1248
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17457
Składniki
Mięso umyć, oporządzić i pokroić w grubą kostkę. Imbir posiekać. Powinna wyjść łyżka stołowa imbiru. Na patelni rozgrzać olej. Dodać imbir. Cały czas mieszać.
Dodać pastę curry. Wymieszać ją z olejem i imbirem. To nic jeśli zrobią się grudki.
Następnie dodać włoszczyznę. Wymieszać i smażyć przez ok. 5 minut.
Dodać mięso. Smażyć je, aż zbieleje (ok. 7-10 minut). Zalać wrzątkiem i dusić przez ok 10 minut.
Pod koniec duszenia dodać fasolkę. Gdy woda trochę odparuje, dolać mleko kokosowe. Wymieszać i gotować prze jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu.
Curry powinno mieć rzadką konsystencję. Można je jeść jak zupę lub podawać z ryżem. Jeśli lubisz, możesz dodać jeszcze kolendrę kiełki bambusa.
Smacznego!