Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nietłuste, orientalne
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2410
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1635
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2410
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1635
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 495
Składniki
Mięso umyć, oporządzić i pokroić w grubą kostkę. Imbir posiekać. Powinna wyjść łyżka stołowa imbiru. Na patelni rozgrzać olej. Dodać imbir. Cały czas mieszać.
Dodać pastę curry. Wymieszać ją z olejem i imbirem. To nic jeśli zrobią się grudki.
Następnie dodać włoszczyznę. Wymieszać i smażyć przez ok. 5 minut.
Dodać mięso. Smażyć je, aż zbieleje (ok. 7-10 minut). Zalać wrzątkiem i dusić przez ok 10 minut.
Pod koniec duszenia dodać fasolkę. Gdy woda trochę odparuje, dolać mleko kokosowe. Wymieszać i gotować prze jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu.
Curry powinno mieć rzadką konsystencję. Można je jeść jak zupę lub podawać z ryżem. Jeśli lubisz, możesz dodać jeszcze kolendrę kiełki bambusa.
Smacznego!