Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, nietłuste, orientalne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Mięso umyć, oporządzić i pokroić w grubą kostkę. Imbir posiekać. Powinna wyjść łyżka stołowa imbiru. Na patelni rozgrzać olej. Dodać imbir. Cały czas mieszać.
Dodać pastę curry. Wymieszać ją z olejem i imbirem. To nic jeśli zrobią się grudki.
Następnie dodać włoszczyznę. Wymieszać i smażyć przez ok. 5 minut.
Dodać mięso. Smażyć je, aż zbieleje (ok. 7-10 minut). Zalać wrzątkiem i dusić przez ok 10 minut.
Pod koniec duszenia dodać fasolkę. Gdy woda trochę odparuje, dolać mleko kokosowe. Wymieszać i gotować prze jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu.
Curry powinno mieć rzadką konsystencję. Można je jeść jak zupę lub podawać z ryżem. Jeśli lubisz, możesz dodać jeszcze kolendrę kiełki bambusa.
Smacznego!