Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie :) Bardzo kaloryczne, ale warte grzechu :)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 46
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 623
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1569
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 339
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 46
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 623
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1569
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 339
Składniki
Brokuły ugotować, podzielić na różyczki. Pierś pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Gdy się ładnie zarumieni, dodać 3-4 łyżki sosu TAO-TAO. Dodać brokuły, szczyptę soli i łyżkę miodu. Gdy sos się ładnie skarmelizuje dodać sos i gotować tak jeszcze ok 2 min. Podawać na gorąco :)
SOS: Do naczynia wlać 2 łyżki oleju, wsypać fiks - wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, starty ząbek czosnku i szczyptę pieprzu. Jeśli sos wyjdzie b.gęsty dodać pół szklanki wody