Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie :) Bardzo kaloryczne, ale warte grzechu :)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Brokuły ugotować, podzielić na różyczki. Pierś pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Gdy się ładnie zarumieni, dodać 3-4 łyżki sosu TAO-TAO. Dodać brokuły, szczyptę soli i łyżkę miodu. Gdy sos się ładnie skarmelizuje dodać sos i gotować tak jeszcze ok 2 min. Podawać na gorąco :)
SOS: Do naczynia wlać 2 łyżki oleju, wsypać fiks - wymieszać. Dodać śmietanę i majonez, starty ząbek czosnku i szczyptę pieprzu. Jeśli sos wyjdzie b.gęsty dodać pół szklanki wody