Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane knedle z morelami"
Pyszne, proste danie. Nie ma nic wspólnego z Niemcami, ale tak ją ochrzcił mó...
Odsłon: 26514
Placuszki są smaczne i z pewnością będę je powtarzała; fajny sposób na wykorz...
Odsłon: 17915
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1103
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 289
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1103
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 289
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w lekko posolonej wodzie. Odcedź, wystudź. W tym czasie morele rozetnij, wyjmij pestki, a w ich miejsce włóż migdały. Zimne ziemniaki zmiel razem z twarogiem. Dodaj uprzednio przesianą mąkę, kaszkę, żółtka, łyżkę masła i ew. trochę soli do smaku. Wyrób gładkie ciasto.
Odrywaj porcje ciasta serowo-ziemniaczanego. Formuj z nich placuszki. Na każdym połóż morelę z migdałem. Zlep brzegi ciasta i uformuj knedle. Włóż je do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Resztę masła stop z wraz z miodem. Wsyp tartą bułkę, mieszając, zrumień ją. Knedle podawaj polane bułeczką i sosem karmelowym.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 55
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103