Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane knedle z morelami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w lekko posolonej wodzie. Odcedź, wystudź. W tym czasie morele rozetnij, wyjmij pestki, a w ich miejsce włóż migdały. Zimne ziemniaki zmiel razem z twarogiem. Dodaj uprzednio przesianą mąkę, kaszkę, żółtka, łyżkę masła i ew. trochę soli do smaku. Wyrób gładkie ciasto.
Odrywaj porcje ciasta serowo-ziemniaczanego. Formuj z nich placuszki. Na każdym połóż morelę z migdałem. Zlep brzegi ciasta i uformuj knedle. Włóż je do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Resztę masła stop z wraz z miodem. Wsyp tartą bułkę, mieszając, zrumień ją. Knedle podawaj polane bułeczką i sosem karmelowym.Źródło: Tina